Goed nieuws!

𝟮𝟳𝟱 𝗺𝗶𝗹𝗷𝗼𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗕𝗿𝗮𝗶𝗻𝗽𝗼𝗿𝘁𝗿𝗲𝗴𝗶𝗼

Ter AA reageert enthousiast op de aankondiging van het kabinet om 275 miljoen euro te reserveren voor de versterking van de semiconindustrie in de Brainportregio. Een groot deel van dit geld is bestemd om meer talent op te leiden voor deze sector. Hiervoor werkt Ter AA samen met Summa College, Fontys University of Applied Sciences, Eindhoven University of Technology, Kennispact mbo Brabant, het bedrijfsleven en de arbeidsmarktregio’s. “Samen met het bedrijfsleven bekijken wat er nodig is voor de grote bedrijven in deze sector, maar ook voor de toeleverende (veelal MKB) bedrijven in onze Brainportregio, dat is een belangrijk uitgangspunt”, aldus Ingeborg Janssen Reinen, Voorzitter College van Bestuur van Ter AA.

Ter AA zet sterk in op het aantrekken en ontwikkelen van techniektalent in Helmond en De Peel. Zowel jongeren die gaan studeren, alsook volwassenen die door middel van omscholing hun carrière willen richten op de semiconindustrie.

Voor de activiteiten in het kader van Leven Lang Ontwikkelen gaan we samenwerken in onze Brainport Academy. Alle talenten kunnen de komende jaren niet alleen een toekomst bij ASML tegemoet gaan, maar ook dichter bij huis bij een van de vele toeleverende bedrijven die de regio Helmond-De Peel kent.

Ingeborg Janssen Reinen: “Het is een grote uitdaging, maar het schept hoopvol en positief dat we hierbij samenwerken binnen de mbo-sector, maar zeker ook met hbo en wo. Ook de ‘toeleverende’ scholen in voortgezet onderwijs zullen we hard nodig hebben om deze enorme klus voor elkaar te krijgen.”

Samen bouwen we aan een toekomstbestendige Brainportregio!

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?