Manager Student, Talent en Aandacht (0,8 - 1,0 FTE)

Dienst Student, Talent en Aandacht  
De dienst Onderwijsontwikkeling en Kwaliteit is een aantal jaar geleden ontstaan door het samenvoegen van meerdere onderdelen (innovatie van het onderwijs, kwaliteit van het onderwijs, LLO en zorg/begeleiding [loopbaanbegeleiding, schoolmaatschappelijk werk], sport, bewegen en lifestyle). Na evaluatie is besloten de dienst op te splitsen in een Dienst Student, Talent en Aandacht en een Dienst Beleid, Innovatie en Kwaliteit. Dit aangezien de scope te breed is en de verschillende onderdelen niet de aandacht krijgen die zij moeten krijgen.

Voor de dienst Student, Talent en Aandacht zijn wij op zoek naar een Manager (0,8-1,0 fte).

Hoe ziet je dag eruit als Manager Student, Talent en Aandacht?
Als Manager Student, Talent en Aandacht bij Ter AA draag je zorg voor het ondersteunen van onderwijsprocessen, specifiek op het gebied van Studentbegeleiding. Je geeft leiding aan een divers team van loopbaanadviseurs, schoolmaatschappelijke werkers, accountmanagers en onderwijsadviseurs (ongeveer 18 medewerkers) en je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het HR-beleid binnen deze teams. Jouw bijdrage is essentieel voor de vormgeving van de dienst Student, Talent en Aandacht.

Je werkt samen met betrokken medewerkers die zich inzetten om jongeren vooruit te helpen. Deze specialisten werken nauw samen met ouders, scholen en partners om jongeren optimaal te ondersteunen zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Het team richt zich op het ondersteunen en adviseren van onderwijsteams, vooral bij het opleiden van studenten met extra ondersteuningsvragen. Dit betreft bijvoorbeeld gedrags- en psychiatrische problematiek, maar ook heroriëntatietrajecten en passend onderwijs.

De rol omvat ook het organiseren van extra (externe) zorg en het bijdragen aan projecten zoals Voortijdig School Verlaten. De medewerkers uit de dienst zijn zichtbaar aanwezig op de verschillende locaties en werken nauw samen met onderwijsteams om een doelmatige en adequate zorgstructuur te realiseren.

Je versterkt de pedagogisch-didactische aanpak en intensiveert de samenwerking met het werkveld. In samenwerkingsverbanden neem je de rol van initiator, aanjager of projectleider op je, altijd met het oog op toekomstgericht onderwijs.

Als leidinggevende faciliteer en inspireer je je medewerkers, waarbij je aandacht hebt voor de ontwikkeling van een professionele cultuur met behoud van professionele ruimte en autonomie. Je bevordert taakvolwassenheid en gezamenlijk eigenaarschap en stuurt op samenwerking, verbinding en zichtbaarheid binnen het team en naar buiten toe met onderwijsteams en het College van Bestuur (CvB).

De ontwikkelingen worden vastgelegd en geborgd in het teamjaarplan. Je hebt verschillende portefeuilles, waaronder financiën, onderwijskwaliteit en HR-beleid, en legt hierover verantwoording af aan het CvB. Daarnaast adviseer je het CvB bij eventuele knelpunten en over te nemen maatregelen. Door jouw visie, leiderschap en samenwerking draag je bij aan het succes van Ter AA en de ontwikkeling van zowel studenten als medewerkers.

Waarmee daag je ons uit? 
De rol van Manager Student, Talent en Aandacht vereist een sterke combinatie van strategisch inzicht en operationele vaardigheden. In deze positie ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een team en het bevorderen van de studentbegeleiding in samenwerking met de onderwijscolleges. Je moet in staat zijn om zowel een coachende als daadkrachtige rol te vervullen. Dit betekent dat je medewerkers voldoende ruimte geeft voor eigen initiatief, maar ook op de juiste momenten beslissingen neemt, duidelijke afspraken maakt en medewerkers aanspreekt op hun verantwoordelijkheden.

Daarnaast is het cruciaal om het overzicht te behouden en focus aan te brengen, zodat de dienstverlening soepel verloopt. Communicatieve vaardigheden spelen een centrale rol in deze functie. Je moet effectief kunnen overleggen en samenwerken met diverse stakeholders, zowel binnen als buiten de organisatie.

Empathie en verbindend vermogen zijn eveneens belangrijk. Je moet oog en oor hebben voor de behoeften en uitdagingen van studenten en medewerkers. Luisteren, overleggen en verbinding creëren tussen verschillende partijen zijn essentieel om een harmonieuze en productieve werkomgeving te bevorderen.

Op strategisch niveau ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van beleid dat aansluit bij de huidige trends en behoeften van een kleinschalige en wendbare organisatie. Dit betekent ook dat je flexibel moet zijn en in staat bent om snel in te spelen op veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. Samenwerking met externe partners is een belangrijk aspect van deze rol. Het is noodzakelijk om relevante samenwerkingsverbanden te initiëren en te onderhouden, om de dienstverlening te verbeteren en te innoveren.

Kortom, als Manager Student, Talent en Aandacht combineer je strategisch denken met praktische uitvoering. Je hebt een empathische en verbindende aanpak, weet het overzicht te behouden en werkt daadkrachtig om de beste resultaten te behalen voor zowel studenten als medewerkers.

Hiernaast heb je:

  • gespecialiseerde en brede theoretische en praktische kennis op het gebied van de begeleiding van studenten;
  • Hbo-/wo werk- en denkniveau;
  • affiniteit met het mbo;
  • aantoonbare kennis van en ervaring in het werkveld;
  • minimaal een aantal jaren leidinggevende ervaring.

Je maakt deel uit van het Management team van Ter AA. Je collega managers zien jou als een sparring partner voor nieuwe kansen en ontwikkelingen.

Wat kunnen wij jou bieden?
Een aanstelling voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. We hopen dat je zo spoedig mogelijk kunt starten. Een ontwikkelassessment maakt onderdeel uit van de wervingsprocedure.

De functie van Manager Student, Talent en Aandacht is ingedeeld in carrièreperspectief 12, maximaal € 6.680,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Dit is exclusief 8% vakantiegeld.

Verder bieden we jou:

  • een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • een pensioenregeling bij ABP;
  • een NS-businesscard voor werkgerelateerde reizen;
  • de mogelijkheid tot een collectiviteitskorting op je aanvullende ziektekostenverzekering bij VGZ en Zilveren Kruis;
  • een bijdrage in jouw (aanvullende) ziektekostenverzekering, wat betekent dat we een deel van jouw ziektekostenverzekering maandelijks vergoeden;
  • een aantal collectieve verzekeringen, zoals o.a. een arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • de mogelijkheid om deel te nemen aan onze fietsregeling (fiscaal aantrekkelijk een fiets aanschaffen);
  • de mogelijkheid tot afsluiten van een aantrekkelijk sportabonnement via Bedrijfsfitness Nederland;
  • de mogelijkheid tot korting op je vakbondscontributie;
  • het onbeperkt volgen van trainingen en cursussen, zowel online als op locatie, waarbij je jezelf kunt ontwikkelen op zowel werkgebied als op persoonlijk vlak;
  • veel vakantiedagen, je bent een groot deel van de schoolvakanties vrij;
  • en nog meer prettige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en sollicitatie
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je meer informatie over deze vacature of de procedure? Aarzel dan niet en neem contact op met Lieke Fransen, HR Manager (telefoonnummer 0492–507900). Je kunt ook een e-mail sturen met je vraag naar  vacatures@ter-aa.nl.

Direct solliciteren? Je kunt je CV en motivatiebrief tot en met 20 september insturen via Solliciteren – Sollicitatie – Werken bij (ter-aa.nl)

Een ontwikkelassessment en het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag maken deel uit van de procedure.   
   
Aangezien wij interne loopbaanontwikkeling van belang vinden, hebben onze eigen collega’s voorrang in deze procedure.   

 

 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?